Over mij

Hallo daar! Laat ik mezelf even voorstellen: ik ben Mara, een natuur-liefhebbende zoetekauw met een voorliefde voor kruiden, etherische olie en al het andere uit de natuur dat de zintuigen betoverd. Op deze blog kan je van alles lezen over hoe je je leven vult met prachtige dingen die je zelf kan maken. Ik zal regelmatig recepten met jullie delen waarin ik schrijf over hoe je heerlijke gebakjes maakt of een eigen olie maceraat.

Aromatherapie & kruiden

Aromatherapie is iets waar ik erg van geniet, daarvoor ben je hier dus ook aan het juiste adres. In de tijd dat ik heb gewoond op de Ecologische woongemeenschap Ecolonie heb ik veel geleerd over kruiden en hun toepassing. Nu en dan hielp ik bij het oogsten van goudsbloemen of meidoorn, maar het meeste was ik te vinden in Oikos (als ik niet werkzaam was in de keuken). Oikos is een prachtig bedrijfje binnen Ecolonie dat ecologische huidverzorging produceert. Hier heb ik geleerd hoe je een parfum samenstelt en hoe je zeep maakt, wat de basis is van een goed maceraat en welke oliën het beste bij elkaar passen. Ik kijk met liefde terug op deze tijd en ben erg dankbaar voor de ervaring die ik hier heb kunnen opdoen. 

Illustratie

Alle illustraties die je op deze blog vindt zijn door mij gemaakt. Na mijn opleiding Visualiseren op het Grafisch Lyceum Rotterdam te hebben afgesloten heb ik lang niks met illustreren gedaan. Door deze blog te schrijven hoop ik het weer een beetje op te pakken en anderen ook te kunnen inspireren om creatief te zijn. Mijn werk kun je ook terugvinden in mijn portfolio.